Windows Copilot / 2024

Windows Copilot

Poate că nu știm cum va reproiecta Microsoft Windows 12, dar știm cum se gândește Microsoft la asta: compania pune AI pe primul loc, până la punctul în care Windows Copilot ar putea fi noul buton Start.

În timpul anunțării afirmațiilor de performanță destul de șocante în jurul Snapdragon X Elite de la Qualcomm și al procesorului său Oryon, directorul executiv al Qualcomm, Cristiano Amon, s-a așezat pentru un chat video preînregistrat cu directorul executiv al Microsoft, Satya Nadella. Cei doi au lucrat strâns împreună pentru a permite Windows on Arm să ruleze pe PC-uri alimentate cu Snapdragon, iar acum pentru a stimula crearea de software care profită de integrarea unităților de procesare neuronală (NPU) în computerele moderne.

Pentru Nadella și Microsoft, piesa centrală a AI este Copilot, care fie rulează pe Windows, fie în diverse aplicații precum Microsoft 365. „Și, într-un anumit sens, există o nouă generație de PC-uri AI care cred că sunt create”, a spus Nadella. . „Deci, munca pe care o facem împreună, știți, va reuni aceste experiențe care nu pot fi realizate fără o nouă arhitectură de sistem.”

Nadella nu a avut timp să explice ce a vrut să spună aici, dar este posibil să fi vorbit despre următoarea iterație Windows, care s-ar numi în mod logic Windows 12. Până acum, singurele rapoarte pe care le-am avut este că ar putea să fie foarte modular și cu toată munca pe care Microsoft a făcut-o cu privire la AI, s-a înclinat puternic către tehnologiile AI ale Microsoft.

Și despre asta a vorbit Nadella în continuare.

„Copilot este ca butonul Start”, a spus Nadella de curând . „Devine orchestratorul tuturor experiențelor tale în aplicație. Deci, de exemplu, mă duc doar acolo și îmi exprim intenția și fie mă navighează la o aplicație, fie o aduce aplicația la Copilot, așa că mă ajută să învăț, să interog și să creez/și schimbă complet, cred, obiceiurile utilizatorilor. ”

Aceasta este o declarație destul de grăitoare. Știm că oamenii vor „căuta” site-uri web pe care le cunosc deja, pur și simplu folosind bara de adrese URL într-un browser web precum Google Chrome sau Microsoft Edge ca instrument de navigare. La fel, oamenii caută în Windows o anumită aplicație, în loc să o găsească în meniul Start.

Nadella pare să creadă că utilizatorii vor face același lucru cu Copilot – dar poate că nici nu îi vor cere să deschidă o aplicație. Noțiunea de „intenție” lasă deschisă posibilitatea ca un utilizator să caute o aplicație sau pur și simplu să ceară ceva de genul „o modalitate de a edita o fotografie” sau „ajută-mă cu planificarea financiară”. Poate Copilot este o modalitate de a lansa aplicații. Poate că este o modalitate de a sugera aplicații.

Oricum, Nadella pare să creadă că Copilot este o modalitate mai bogată de a cere Windows să te ajute să faci ceea ce vrei să faci, mai degrabă decât să caute o listă de aplicații. Ar putea înlocui într-o zi iconul buton de pornire Windows?

Vom vedea ce ne rezervă viitorul.

… pe curand !

Lasă un comentariu